Damlinks              

 


Haast iedere damsite beschikt over een lijst met favoriete links. Hiernaast vindt u een overzicht van door mij gebookmarkte en aanbevolen damsites. Na enige aarzeling heb ik het zwarte schaap, de webpagina's van de FMJD, de werelddambond, toch maar toegevoegd.

De site van de Koninklijke Nederlandse Dambond is professioneel vormgegeven en goed onderhouden. Wordt door mij bezocht vanwege de uitslagen in de Bondscompetitie in de diverse klassen en de overzichtelijke toernooikalender. 

Damweb is de oudste algemene damsite. Moet wat moeite doen om toegevoegde waarde te creëren ten opzichte van de KNDB-pagina's, maar slaagt daar aardig in. Professioneel vormgegeven.

Dam Ring kan men beschouwen als de Moeder aller damlinks-verzamelingen (vrij naar dHr. S.H. te I.). Ruim 550 links inmiddels (al werken er een paar niet (meer)) waaronder enkele exotische, zoals sites uit landen als Mongolië en Sri Lanka.

Vinco Online Games is tot nog toe de enige plek waar men online 10x10 intenationaal kan spelen. Het programma is enkele malen 'ge-upgrade', maar men zou beter van downgraden kunnen spreken. Eigenlijk was iedere verandering een verslechtering. Toch kan er nog steeds gratis worden gedamd.

Arena is de site waar men via het Net kan correspondentiedammen. Je hoeft niet gelijk te zetten, maar kan rustig analyseren en zelfs de computer gebruiken. Dat laatste is trouwens de doodsteek voor het correspondentiedammen. Sommige eerzuchtige dammers gebruiken de computer zonder het toe te geven. Toch speel ik er soms een partijtje.

Van de site van Harm Jetten kan een sterk freeware damprogramma worden gedownload. Eveneens kosteloos kunt u de 5- en 6-stukken eindspeldatabases binnenhalen.

Partijen van wedstrijden uit de hoofd-, eerste en tweede klasse kunt u naspelen op Dampartijen. (Sinds begin 2002 worden er echter geen nieuwe partijen meer ingevoerd.) Databasefaciliteiten heeft de site verder niet. Dan dient u toch Turbo Dambase van Klaas Bor aan te schaffen. 

De beste Franse site is die van Nicolas Guibert. Guibert is ex-kampioen van Frankrijk en programmeur van een zeer sterk damprogramma. Op zijn algemene site is van alles te beleven. Zijn tweede site, Buggy-Online, handelt expliciet over de avonturen van zijn computerprogramma.

De site van de FMJD (werelddambond) heeft lange tijd op zijn gat gelegen, maar is inmiddels weer geopend, gerestyled en wel. Er moeten nog vele pagina's worden gevuld. Misschien wordt het nog wat.

Maandelijks dambericht is een even opmerkelijk als nuttig initiatief van Lubbert de Dammer. Verstuur uw toernooi-informatie of ander damnieuws per mail en eens per maand worden de verzamelde berichten naar meer dan 600 (!) dam-emailadressen gestuurd. Handig en goedkoop.

De grootste Russische damsite is 'Draughts in Russia', an independent Russian site (het woordje independent moet er kennelijk bij; is er veel veranderd na plm. 85 jaar?) van Alexander Kandaurov. Deze site heeft een Engelstalige versie.

De site Kennemerkids bestaat helaas niet meer, maar er is een alternatief: Michael2000. Zie de link 'Voor de jeugd'.

Damproblematiek en -curiosa vindt u op de nieuwe site van problemist Siep Korteling.

 

   KNDB-site  

   Dammen.nl

   Damweb

   Dam Ring

   Vinco Online Games

   Arena

   Harm Jetten

   Dampartijen

   Voor de jeugd

   Nicolas Guibert

   Buggy-Online

   Werelddambond

   Maandelijks dambericht

   Dammen in Rusland

   Italiaanse Dambond

   Dammen in Brazilië

   Problematiek in Litouwen(1)

   Problematiek in Litouwen(2)

   Dammen in Estland

   Dammen in Polen

   Dammen in Wallonië

   Dammen in Noord-Frankrijk

   Dammen in Letland

   Dammen in de Oekraïne (1)

   Dammen in de Oekraïne (2)

   Dammen in Omsk

   Info Turbo Dambase

   Siep Korteling

   Hein Wilsens

   Boeken van Gerhard Bakker

 


Terug naar Erics damsite

Back to main page (English)

Retour (Français)

Zurück (Deutsch)

Página anterior (Español)

Voltar atrás (Portuguesa)

Bai bek (Papiamento)

Ritorno (Italiano)

Powrót (Polski)

Возврат к главному меню

Ērika dambretes saits

Eriko šaškių svetainė

ถอยห่างที่ห

   © Eric van Dusseldorp, Utrecht, 2002